טיפול בנקבוביות

טיפול בנקבוביות בפנים

כמעט כל אחד חווה בשלב מסוים בחייו, בין אם בגיל ההתבגרות, בתקופת ההיריון וגם סתם ככה בתקופות שונות את המראה של נקודות שחורות או לבנות, במיוחד על האף או הסנטר. נקודות אלה הן תוצאה של נקבוביות סתומות. יש מטפלים המבטיחים למטופלים “להיפטר מהנקבוביות”. הדבר כמובן אינו נכון כי הנקבוביות הן כאן כדי להישאר ואנו זקוקים להן. דרכן מופרש שומן המיוצר בבלוטות החלב ומונע את התייבשות העור או זיעה. הפרשת אותם חומרים היא חשובה כחלק מחילוף החומרים בגוף. עם זאת כדאי לטפל בהן כדי להימנע מאותן תופעות לא נחמדות שהזכרנו. איך נעשה טיפול בנקבוביות? אילו שיטות ישנן היום לטיפול?

טיפול בנקבוביות- אילו שיטות טיפול ישנן?

נקבוביות הסתומות מעודפי שומן ולכלוך דורשות טיפול. ישנם טיפולים שניתן לעשות בבית אך כאן מדובר על טיפולים למניעה. טיפול בנקבוביות סתומות נעשה בקליניקה. אחד מהם הוא פילינג. רבים נרתעים ובצדק מפילינג כימי הנעשה עם חומרים חזקים שיוצרים רגישויות בעור. היום ישנו פילינג ירוק המבוסס על צמחים וכולל חומרים חיוניים שיש בהם. ישנו גם פילינג שחור המכיל פחם, חומר המוכר בסגולות הניקוי שלו. גם טיפול באמצעות לייזר, גלי רדיו או אולטרסאונד יעילים. הם מביאים לחימום מבוקר של העור והתחדשותו כך שתאי העור המלוכלכים נהרסים ובמקומם נוצרים תאי עור חדשים ונקיים.

איך להימנע מסתימת הנקבוביות או הגדלתן?

כדי להימנע מן התופעה ככל שניתן חשוב לשמור על שגרת טיפוח וטיפול ברמה הביתית, זאת בנוסף לאותו טיפול בנקבוביות שתעשו בקליניקה אחת לתקופה. הטיפוח הביתי נעשה באמצעות ניקוי הפנים באופן קבוע, רצוי באמצעות תכשירי ניקוי כמו מי פנים או מסכה שניתנו לכם בקליניקה. כדאי להימנע משימוש במוצרי טיפוח ואיפר כבדים ושמנוניים שיזרזו את סתימת הנקבוביות. חשוב גם להסיר איפור מדי ערב כדי לא להביא להצטברות חומרים מיותרים. השתדלו לא לגעת בפנים שלא לצורך, כשידיכם מזיעות או פחות נקיות. כמובן שגם לתזונה יש השפעה על מצב הנקבוביות כמו על מצב העור בכלל. השתדלו להימנע ממזון מעובד הכולל שומנים לא בריאים ושתו הרבה מים.

סלים סקין היא קליניקה לרפואה אסתטית אשר מציעה טיפולים מתקדמים הניתנים רק ע”י מטפלים מנוסים שעברו את ההכשרה המתאימה. מוזמנים ליצור קשר.

חידוש עור הפנים